• Home IDD
    Chestionar EIOPA - implementare IDD

Chestionar EIOPA - implementare IDD

Autoritatea Europeană pentru Asigurări și Pensii Ocupaționale (EIOPA) a lansat un chestionar de evaluare a modului de aplicare a Directivei (EU) 2016/97 a Parlamentului  European și a Consiliului European din 20 ianuarie 2016 privind distribuția de asigurări (IDD), la doi ani după implementarea prevederilor acestei directive în legislațiile naționale.

Chestionarul, care poate fi accesat AICI  - evaluază aspecte precum îmbunătățirea metodelor de vânzare și consultanță în domeniul asigurărilor, impactul implementării IDD asupra intermediarilor în asigurări cu statut de IMM dar și alte aspecte care pot fi considerate relevante în ceea ce privește aplicarea prevederilor directivei.

Acest demers se adresează în principal societăților de asigurare și intermediarilor în asigurări, asociațiilor profesionale și asociațiilor de consumatori precum și reprezentanților domeniului academic.

Contribuțiile vor fi publicate pe website-ul EIOPA https://www.eiopa.europa.eu/. Chestionarul trebuie completat nu mai târziu de 1 februarie 2021.