ESMA a publicat Raportul final al Ghidului privind caracterul complet al datelor și adecvarea pragurilor registrelor centrale de securitizare

Autoritatea europeană pentru valori mobiliare și piețe (ESMA) a publicat Raportul final al Ghidului privind caracterul complet al datelor și adecvarea pragurilor registrelor centrale de securitizare (Final Report Guidelines on securitisation repository data completeness and consistency thresholds), în data de 10.07.2020 . Ghidul oferă claritate participanților la piață, precum și registrelor centrale de securitizare (SRs) cu privire la nivelurile acceptate de opțiuni fără date (ND) incluse în informațiile privind securitizarea transmise registrelor centrale de securitizare (SRs).

Urmare a  consultării publice, ESMA a elaborat  forma finală a ghidului care explică modul în care registrele centrale de securitizare ar trebui să verifice dacă opțiunile ND, incluse în informațiile pe care le primește de la părțile implicate într-o operațiune de securitizare, sunt utilizate numai acolo unde este permis și nu împiedică ca transmiterea informațiilor să fie suficient de reprezentativă pentru expunerile suport din securitizare.

Ghidul va fi tradus în limbile oficiale ale Uniunii Europene și va fi publicat pe website-ul ESMA. ESMA va lua în considerare ghidul ca parte a supravegherii sale în ceea ce privește registrele centrale de securitizare.

Documentul poate fi consultat  AICI