• Acasa Anunțuri organisme europene / internaționale
    Anunț ESMA prin care informează că ESAs organizează o audiere publică online vineri, 11 febr. 2022, pentru a discuta despre elaborarea proiectului de Aviz Tehnic adresat Comisiei Europene cu privire la Regulamentul PRIIP

Anunț ESMA prin care informează că ESAs organizează o audiere publică online vineri, 11 febr. 2022, pentru a discuta despre elaborarea proiectului de Aviz Tehnic adresat Comisiei Europene cu privire la Regulamentul PRIIP

ESMA a publicat pe site-ul acesteia un anunț prin intermediul căruia informează faptul că Autoritățile Europene de Supraveghere (ESAs) organizează o audiere publică online vineri, 11 februarie 2022, între orele 10:30-17:30, pentru a discuta despre elaborarea proiectului de Aviz Tehnic adresat Comisiei Europene cu privire la Regulamentul PRIIP.

 

Informații privind contextul revizuirii Regulamentului PRIIP

Revizuirea Regulamentului PRIIP face parte din viitoarea strategie a Comisiei Europene privind investițiile pentru retail din Europa, care urmărește să asigure că investitorii de retail pot profita pe deplin de piețele de capital și că regulile sunt coerente între instrumentele juridice.

 

Ținând cont de articolul 33 din Regulamentul PRIIP, Comisia Europeană a solicitat ESAs, într-o cerere de contribuții din iulie 2021 (Call for Advice), să ofere consultanță cu privire la diferite elemente ale Regulamentului PRIIP și să înainteze Comisiei rezultatele acestora până la 30 aprilie 2022.

 

Punctele de pe agendă:

În timpul audierii publice, ESA-urile își vor prezenta opiniile preliminare în legătură cu feedback-ul furnizat în cererea de contribuții și cu domeniile care urmează să fie abordate în avizul final al ESAs.

Un proiect de agendă va fi disponibil în curând.

 

Cine poate participa?

Oricine este interesat de acest subiect poate participa la audierea publică.

Va fi de interes în special pentru participanții de pe piața financiară, asociațiile lor reprezentative, reprezentanții investitorilor, consultanți și reprezentanții instituțiilor UE și naționale.

Înscrierile vor fi deschise până vineri, 4 februarie 2022.

Pentru înregistrare și mai multe detalii se poate accesa link-ul următor: https://www.esma.europa.eu/press-news/hearings/esa-public-hearing-review-priips-regulation