Deciziile adoptate de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară

Bucureşti, 25 ianuarie 2024 – În cadrul ședinţei de astăzi, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a adoptat măsuri privind funcționarea pieţelor financiare nebancare supravegheate – asigurări, piaţă de capital şi pensii private, după cum urmează:

 

A)  Autorizare

Autorizarea modificării în modul de organizare și funcționare a societății de servicii de investiții financiare Share Invest S.A. ca urmare a majorării capitalului social;  

Aprobarea solicitării S.A.I. Star Asset Management S.A. de autorizare a modificărilor intervenite în Regulile Fondului de investiții alternative Multicapital Invest;        

Aprobarea prospectului simplificat întocmit în vederea majorării capitalului social al societății Electroargeș S.A. București.

 

*********

 

Despre Autoritatea de Supraveghere Financiară

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.