Încep înscrierile la concursul național de educație financiară - Olimpiada ASF

Bucureşti, 26 februarie 2024 – Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) organizează, în parteneriat cu Uniunea Națională a Societăților de Asigurare Reasigurare din România (UNSAR), cea de-a treia ediție a concursului național de educație financiară - Olimpiada ASF, dedicat tuturor elevilor din România din clasele VII-IX, respectiv X-XII.

Înscrierile în concurs pot fi efectuate în perioada 26 februarie - 11 martie 2024. La Olimpiada ASF poate participa orice elev care urmează, în anul școlar 2023-2024, cursurile unei unități de învățământ din România, indiferent de tipul acesteia.

Concursul se va desfășura online în data de 23 martie 2024, în cadrul Global Money Week (GMW), eveniment internațional dedicat promovării educației financiare în rândul copiilor și tinerilor. În acest context, Olimpiada ASF își propune să contribuie activ la creșterea nivelului de educație financiară în rândul tinerilor din România. Este important ca aceștia să cunoască în mod corect principiile și mecanismele pieței financiare non-bancare, precum și produsele și serviciile aferente acesteia. Totodată, Olimpiada ASF reprezintă și o ocazie pentru promovarea școlilor și liceelor care au înțeles importanța educației financiare în pregătirea tinerilor pentru viitor.

Regulamentul concursului, informații despre înscriere și alte date utile se găsesc pe site-ul https://edutime.ro/olimpiada-asf/.

 

*********

Despre Autoritatea de Supraveghere Financiară

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.