Alerte investitori - Informări

                                                            Informații detaliate și formulare de raportare către A.S.F. a entităților neautorizate le puteți găsi aici

 

 

 

Informații referitoare la BARI Markets (website: https://bari-m.com)

Vă informăm că societatea BARI Markets (website: https://bari-m.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare

 

 

Informații  referitoare la PO TRADE (SV) LTD si PO TRADE LTD (brand POCKET OPTION, website: https://pocketoption.com/ro / și https://po.trade/ro/ 

Vă informăm că entitatile PO TRADE (SV) LTD si PO TRADE LTD (brand POCKET OPTION, website: https://pocketoption.com/ro / și https://po.trade/ro/ ) nu sunt autorizate de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

 

Informații  referitoare la contul de Instagram ALLY Capital and INVESTMENT Ltd

Vă informăm că persoanele fizice/juridice care administrează contul de Instagram ALLY Capital and INVESTMENT Ltd (https://www.instagram.com/allycapitals/ , nu sunt autorizate de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la FINANCIAL TRADING ART SRL

Vă informăm că societatea FINANCIAL TRADING ART SRL (https://fxrebate.ro/, https://fxrebate.eu/) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare

 

Informații  referitoare la AMARKETS LIMITED

Vă informăm că societatea AMARKETS LIMITED (www.amarkets.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la AVA TRADE LIMITED - BVI

Vă informăm că societatea AVA TRADE LIMITED - BVI (www.avatrade.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la AVA CAPITAL MARKETS AUSTRALIA PTY LIMITED

Vă informăm că societatea AVA CAPITAL MARKETS AUSTRALIA PTY LIMITED (www.avatrade.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare

 

Informații  referitoare la AVA CAPITAL MARKETS PTY

Vă informăm că societatea AVA CAPITAL MARKETS PTY (www.avatrade.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la AVA TRADE JAPAN K.K.

Vă informăm că societatea AVA TRADE JAPAN K.K. (www.avatrade.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la AVA TRADE MIDDLE EAST LIMITED

Vă informăm că societatea AVA TRADE MIDDLE EAST LIMITED (www.avatrade.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare

 

Informații  referitoare la AXICORP LIMITED

Vă informăm că societatea AXICORP LIMITED (www.axi.com/uk) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare

 

Informații  referitoare la PT INTERNATIONAL LIMITED

Vă informăm că societatea PT INTERNATIONAL LIMITED (www.axiory.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare

 

Informații  referitoare la AXIORY GLOBAL LIMITED 

Vă informăm că societatea AXIORY GLOBAL LIMITED (www.axiory.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la BLACKWELL GLOBAL INVESTMENTS (UK) LIMITED

Vă informăm că societatea BLACKWELL GLOBAL INVESTMENTS (UK) LIMITED (https://blackwellglobal.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la BLACKWELL GLOBAL INVESTMENTS LIMITED – Bahamas

Vă informăm că societatea BLACKWELL GLOBAL INVESTMENTS LIMITEDBahamas (https://blackwellglobal.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare

 

Informații  referitoare la CAPITAL COM (UK) LIMITED

Vă informăm că societatea CAPITAL COM (UK) LIMITED (https://capital.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la CAPITAL COM BEL

Vă informăm că societatea CAPITAL COM BEL (https://capital.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la CHARTERPRIME LIMITED

Vă informăm că entitatea CHARTERPRIME LIMITED (www.charterprime.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la CRESCO CAPITAL MARKETS (UK) LIMITED

Vă informăm că societatea CRESCO CAPITAL MARKETS (UK) LIMITED (www.crescofx.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la CWG MARKETS LIMITED - Marea Britanie

Vă informăm că societatea CWG MARKETS LIMITED - Marea Britanie (www.cwgmarkets.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la CWG MARKETS LIMITED - Vanuatu

Vă informăm că societatea CWG MARKETS LIMITED - Vanuatu (www.cwgmarkets.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la NOTELY TRADING LIMITED

Vă informăm că societatea NOTELY TRADING LIMITED (https://errante.eu) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la ICC INTERCERTUS CAPITAL LIMITED – Insulele Cayman

Vă informăm că societatea ICC INTERCERTUS CAPITAL LIMITED – Insulele Cayman (www.everfxglobal.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare

 

Informații  referitoare la AERARIUM LIMITED

Vă informăm că societatea AERARIUM LIMITED (www.everfxglobal.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare

 

Informații  referitoare la EXNESS (UK) LIMITED

Vă informăm că societatea EXNESS (UK) LIMITED (www.exness.uk) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la FBS MARKETS INC.

Vă informăm că societatea FBS MARKETS INC. (https://fbs.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.”

 

Informații  referitoare la FIBO GROUP LIMITED – BVI

Vă informăm că societatea FIBO GROUP LIMITED – BVI (www.fibogroup.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la FONTEN CORPORATION LIMITED

Vă informăm că societatea FONTEN CORPORATION LIMITED (www.fibogroup.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la FORT FINANCIAL SERVICES LIMITED

Vă informăm că societatea FORT FINANCIAL SERVICES LIMITED (www.fortfs.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la ERA TODAY LIMITED

Vă informăm că societatea ERA TODAY LIMITED (www.fortfs.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la FORTRADE LIMITED - Marea Britanie

Vă informăm că societatea FORTRADE LIMITED - Marea Britanie (www.fortrade.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la LLC FORT SECURITIES BLR

Vă informăm că societatea LLC FORT SECURITIES BLR (www.fortrade.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la FORT SECURITIES AUSTRALIA PTY LIMITED

Vă informăm că societatea FORT SECURITIES AUSTRALIA PTY LIMITED (www.fortrade.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la FORTRADE CANADA LIMITED

Vă informăm că societatea FORTRADE CANADA LIMITED (www.fortrade.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la FIRST PRUDENTIAL MARKETS PTY LIMITED – Australia

Vă informăm că societatea FIRST PRUDENTIAL MARKETS PTY LIMITED – Australia (www.fpmarkets.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la FP MARKETS LLC

Vă informăm că societatea FP MARKETS LLC (www.fpmarkets.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare

 

Informații  referitoare la FXCL MARKETS LIMITED

Vă informăm că societatea FXCL MARKETS LIMITED (www.fxclearing.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la PRIMUS MARKETS INTL LIMITED

Vă informăm că societatea PRIMUS MARKETS INTL LIMITED (www.fxprimus.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la PRIMUS AFRICA PTY LIMITED

Vă informăm că societatea PRIMUS AFRICA PTY LIMITED (www.fxprimus.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare

 

Informații  referitoare la FOREXTIME LIMITED – Africa de Sud

Vă informăm că societatea FOREXTIME LIMITED – Africa de Sud (www.forextime.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la FOREXTIME LIMITED – UK

Vă informăm că societatea FOREXTIME LIMITED – UK (www.forextime.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la EXINITY LIMITED

Vă informăm că societatea EXINITY LIMITED (www.forextime.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare

 

Informații  referitoare la INTERNATIONAL FINANCE HOUSE LIMITED

Vă informăm că societatea INTERNATIONAL FINANCE HOUSE LIMITED (www.gkfxprime.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la AKFX FINANCIAL SERVICES LIMITED

Vă informăm că societatea AKFX FINANCIAL SERVICES LIMITED (www.gkfxprime.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la GKFX FINANCIAL SERVICES LIMITED

Vă informăm că societatea GKFX FINANCIAL SERVICES LIMITED (www.gkfxprime.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la GKFX CAMBODIA CO LIMITED

Vă informăm că societatea GKFX CAMBODIA CO LIMITED (www.gkfxprime.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la GLOBAL PRIME PTY LIMITED

Vă informăm că societatea GLOBAL PRIME PTY LIMITED (www.globalprime.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații referitoare la GLENEAGLE SECURITIES PTY LIMITED

Vă informăm că societatea GLENEAGLE SECURITIES PTY LIMITED (www.globalprime.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la GLOBAL PRIME FX LIMITED

Vă informăm că societatea GLOBAL PRIME FX LIMITED (www.globalprime.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la GO MARKETS PTY LIMITED - Australia

Vă informăm că societatea GO MARKETS PTY LIMITED - Australia (www.gomarkets.eu) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la HANTEC MARKETS LIMITED – UK

Vă informăm că societatea HANTEC MARKETS LIMITED – UK (https://hmarkets.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la HANTEC MARKETS LIMITED – Mauritius

Vă informăm că societatea HANTEC MARKETS LIMITED – Mauritius (https://hmarkets.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la HANTEC MARKETS LIMITED – Iordania

Vă informăm că societatea HANTEC MARKETS LIMITED – Iordania (https://hmarkets.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la HENYEP CAPITAL MARKETS (UK) LIMITED

Vă informăm că societatea HENYEP CAPITAL MARKETS (UK) LIMITED (www.hycm.eu) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la HYCM LIMITED – Insulele Cayman

Vă informăm că societatea HYCM LIMITED – Insulele Cayman (www.hycm.eu) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la HENYEP CAPITAL MARKETS (DIFC) LIMITED

Vă informăm că societatea HENYEP CAPITAL MARKETS (DIFC) LIMITED (www.hycm.eu) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare

 

Informații  referitoare la RAW TRADING LIMITED

Vă informăm că societatea RAW TRADING LIMITED (www.icmarkets.com/en) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la INTERNATIONAL CAPITAL MARKETS PTY LIMITED

Vă informăm că societatea INTERNATIONAL CAPITAL MARKETS PTY LIMITED (www.icmarkets.com/en) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la IC MARKETS LIMITED - Bahamas

Vă informăm că societatea IC MARKETS LIMITED - Bahamas (www.icmarkets.com/en) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la IFS MARKETS PTY LIMITED

Vă informăm că entitatea IFS MARKETS PTY LIMITED (https://ifsmarkets.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la IFS MARKETS LIMITED (SV)

Vă informăm că societatea IFS MARKETS LIMITED (SV) (https://ifsmarkets.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la IFS GLOBAL DMCC 

Vă informăm că societatea IFS GLOBAL DMCC (https://ifsmarkets.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.”

 

Informații  referitoare la INFINOX CAPITAL LIMITED SA – Bahamas

Vă informăm că societatea INFINOX CAPITAL LIMITED SA – Bahamas (www.infinox.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la INFINOX LIMITED

Vă informăm că societatea INFINOX LIMITED (www.infinox.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la INFINOX CAPITAL LIMITED - Marea Britanie

Vă informăm că societatea INFINOX CAPITAL LIMITED - Marea Britanie (www.infinox.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la JFD OVERSEAS LIMITED

Vă informăm că societatea JFD OVERSEAS LIMITED (www.jfdbank.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la JFD BANK AG

Vă informăm că societatea JFD BANK AG (www.jfdbank.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la LANDPRIME LIMITED

Vă informăm că societatea LANDPRIME LIMITED (www.land-fx.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la LAND-FX UK LIMITED

Vă informăm că societatea LAND-FX UK LIMITED (www.land-fx.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare

 

Informații  referitoare la LCG LIMITED – UK

Vă informăm că societatea LCG LIMITED – UK (www.lcg.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la LCG (CYPRUS) LIMITED

Vă informăm că societatea LCG (CYPRUS) LIMITED (www.lcg.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare

 

Informații  referitoare la LMAX EXCHANGE

Vă informăm că societatea LMAX EXCHANGE (www.lmax.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la LMAX BROKER LIMITED - Marea Britanie

Vă informăm că societatea LMAX BROKER LIMITED - Marea Britanie (www.lmax.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la LMAX NEW ZEALAND LIMITED

Vă informăm că societatea LMAX NEW ZEALAND LIMITED (www.lmax.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la GLOBAL TRADE PARTNERS LIMITED

Vă informăm că societatea GLOBAL TRADE PARTNERS LIMITED (www.lmfx.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la NAGA GROUP AG

Vă informăm că societatea NAGA GROUP AG (https://naga.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la NAGA MARKETS EUROPE LIMITED – UK

Vă informăm că societatea NAGA MARKETS EUROPE LIMITED – UK (https://naga.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la NFX CAPITAL VU INC

Vă informăm că societatea NFX CAPITAL VU INC (https://nordfx.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare

 

Informații  referitoare la NFX CAPITAL VU LP

Vă informăm că societatea NFX CAPITAL VU LP (https://nordfx.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare

 

Informații  referitoare la ROYAL FINANCIAL TRADING PTY LIMITED – Australia

Vă informăm că societatea ROYAL FINANCIAL TRADING PTY LIMITED – Australia (https://oneroyal.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare

 

Informații  referitoare la ROYAL FINANCIALS SAL

Vă informăm că societatea ROYAL FINANCIALS SAL (https://oneroyal.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.”

 

Informații  referitoare la ROYAL ETP

Vă informăm că societatea ROYAL ETP (https://oneroyal.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.”

 

Informații  referitoare la ROYAL CM LIMITED

Vă informăm că societatea ROYAL CM LIMITED (https://oneroyal.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la ORBEX GLOBAL LIMITED - Mauritius

Vă informăm că societatea ORBEX GLOBAL LIMITED - Mauritius (www.orbex.com/en) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la PROTON CAPITAL MARKETS LIMITED

Vă informăm că societatea PROTON CAPITAL MARKETS LIMITED (https://protoncapitalmarkets.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare

 

Informații  referitoare la ROBOFOREX LIMITED

Vă informăm că societatea ROBOFOREX LIMITED (https://roboforex.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la STERLING GENT TRADING LIMITED

Vă informăm că societatea STERLING GENT TRADING LIMITED (https://sgtmarkets.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la SOLIDARY MARKETS NZ

Vă informăm că societatea SOLIDARY MARKETS NZ (https://solidarymarkets.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la TF GLOBAL MARKETS (UK) LIMITED

Vă informăm că societatea TF GLOBAL MARKETS (UK) LIMITED (www.thinkmarkets.com/en) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la TF GLOBAL MARKETS (AUST) LIMITED

Vă informăm că societatea TF GLOBAL MARKETS (AUST) LIMITED (www.thinkmarkets.com/en) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare

 

Informații  referitoare la TF GLOBAL MARKETS (SOUTH AFRICA) PTY LIMITED

Vă informăm că societatea TF GLOBAL MARKETS (SOUTH AFRICA) PTY LIMITED (www.thinkmarkets.com/en)nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare

 

Informații  referitoare la THINK CAPITAL LIMITED

Vă informăm că societatea THINK CAPITAL LIMITED (www.thinkmarkets.com/en) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la TICKMILL UK LIMITED

Vă informăm că societatea TICKMILL UK LIMITED (www.tickmill.co.uk) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la TICKMILL EUROPE LIMITED – UK

Vă informăm că societatea TICKMILL EUROPE LIMITED – UK (www.tickmill.co.uk) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la TICKMILL EUROPE LIMITED – Italia

Vă informăm că societatea TICKMILL EUROPE LIMITED – Italia (www.tickmill.co.uk) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la TICKMILL EUROPE LIMITED – Spania

Vă informăm că societatea TICKMILL EUROPE LIMITED – Spania (www.tickmill.co.uk) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la TICKMILL EUROPE LIMITED – Germania

Vă informăm că societatea TICKMILL EUROPE LIMITED – Germania (www.tickmill.co.uk) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la TIO MARKETS UK LIMITED

Vă informăm că societatea TIO MARKETS UK LIMITED (https://tiomarkets.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la TIO MARKETS LIMITED

Vă informăm că societatea TIO MARKETS LIMITED (https://tiomarkets.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

 

Informații  referitoare la TITAN FX LIMITED

Vă informăm că societatea TITAN FX LIMITED (https://titanfx.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la TRADEMAX AUSTRALIA LIMITED

Vă informăm că societatea TRADEMAX AUSTRALIA LIMITED (www.tmgm.com/au) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la TTCM TRADERS CAPITAL LIMITED

Vă informăm că societatea TTCM TRADERS CAPITAL LIMITED (https://traders-trust.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare

 

Informații  referitoare la TRADEVIEW LIMITED

Vă informăm că societatea TRADEVIEW LIMITED (www.tradeviewforex.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la BENOR CAPITAL LIMITED

Vă informăm că societatea BENOR CAPITAL LIMITED (www.triomarkets.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la VALUTRADES LIMITED – UK

Vă informăm că societatea VALUTRADES LIMITED – UK (www.valutrades.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare

 

Informații  referitoare la VALUTRADES (SEYCHELLES) LIMITED

Vă informăm că societatea VALUTRADES (SEYCHELLES) LIMITED (www.valutrades.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la VANTAGE INTERNATIONAL GROUP LIMITED

Vă informăm că societatea VANTAGE INTERNATIONAL GROUP LIMITED (www.vantagefx.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la VANTAGE GLOBAL LIMITED

Vă informăm că societatea VANTAGE GLOBAL LIMITED (www.vantagefx.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la VANTAGE GLOBAL PRIME PTY LIMITED – Australia

Vă informăm că societatea VANTAGE GLOBAL PRIME PTY LIMITED – Australia (www.vantagefx.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare

 

Informații  referitoare la VANTAGE GLOBAL PRIME LLP - Marea Britanie

Vă informăm că societatea VANTAGE GLOBAL PRIME LLP - Marea Britanie (www.vantagefx.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la WINDSOR BROKERS (BZ) LIMITED – Belize

Vă informăm că societatea WINDSOR BROKERS (BZ) LIMITED – Belize (https://en.windsorbrokers.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la SELDON INVESTMENTS LIMITED - Iordania

Vă informăm că societatea SELDON INVESTMENTS LIMITED - Iordania (https://en.windsorbrokers.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare

 

Informații  referitoare la QUANTIX FS LIMITED

Vă informăm că societatea QUANTIX FS LIMITED (www.yadix.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la INSTA GLOBAL LIMITED

Vă informăm că societatea INSTA GLOBAL LIMITED (www.instaforex.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la INSTADIRECT COMPANY LIMITED

Vă informăm că societatea INSTADIRECT COMPANY LIMITED (www.instaforex.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la INSTAVECTOR COMPANY LIMITED (RUSSIA)

Vă informăm că societatea INSTAVECTOR COMPANY LIMITED (RUSSIA) (www.instaforex.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la INSTAFOREX IT UK LIMITED

Vă informăm că societatea INSTAFOREX IT UK LIMITED (www.instaforex.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la INSTANT TRADING LIMITED (BVI)

Vă informăm că societatea INSTANT TRADING LIMITED (BVI) (www.instaforex.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la INSTA SERVICE LIMITED

Vă informăm că entitatea INSTA SERVICE LIMITED (www.instaforex.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.”

 

Informații  referitoare la MEX GROUP WORLDWIDE LIMITED

Vă informăm că societatea MEX GROUP WORLDWIDE LIMITED (https://multibankfx.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la MULTIBANK FOREX EXCHANGE CORPORATION

Vă informăm că societatea MULTIBANK FOREX EXCHANGE CORPORATION (https://multibankfx.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare

 

Informații  referitoare la MULTIBANK FX INTERNATIONAL CORPORATION (BVI)

Vă informăm că societatea MULTIBANK FX INTERNATIONAL CORPORATION (BVI) (https://multibankfx.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare

 

Informații  referitoare la MEX AUSTRALIA PTY LTD

Vă informăm că societatea MEX AUSTRALIA PTY LTD (https://multibankfx.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la MEX ASSET MANAGEMENT GmbH

Vă informăm că societatea MEX ASSET MANAGEMENT GmbH (https://multibankfx.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la MEX SPANIA

Vă informăm că societatea MEX SPANIA (https://multibankfx.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la MEX WEALTH MANAGEMENT

Vă informăm că societatea MEX WEALTH MANAGEMENT (https://multibankfx.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

 

 

 

 

ARHIVA 

 

Informații  referitoare la ALGORITHM INVEST CORPORATION (website: https://algoinvest.pro/)

Vă informăm că societatea ALGORITHM INVEST CORPORATION (website: https://algoinvest.pro/)  nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații  referitoare la CG VESTOR FACILITY S.R.L

Vă informăm că societatea  CG VESTOR FACILITY S.R.L (website: https://vestor.ro/) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informare referitoare la website-ul https://vortexzsignals.com/ !

Vă informăm că website-ul https://vortexzsignals.com/ nu aparține unei entități autorizate de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informare referitoare la STALLION WINGS

Vă informăm că entitatea STALLION WINGS (www.stallionwings.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informații referitoare la NIREDAL LTD (Financepro24.com)

Vă informăm că entitatea NIREDAL LTD (Financepro24.com) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

 

Informare referitoare la DZINTARA WORLD SRL
Vă informăm că entitatea DZINTARA WORLD SRL nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Atenție la ofertele care au comision zero!

ASF informează investitorii/potențiali investitori cu privire la faptul că, atunci când o firmă de investiții oferă comisioane zero pentru prestarea unor servicii de investiții financiare, aceștia trebuie să analizeze cu maximă atenție ofertele/documentele semnate, tarifele și comisioanele percepute, precum și să solicite informații suplimentare, în vederea identificării oricăror alte costuri și taxe suplimentare.

Aducem în atenție faptul că, în conformitate cu prevederile art. 24 alin. (4) din Directiva UE nr. 65/2014, articol transpus în Legea nr. 126/2018 la art. 82 alin. (3), o firmă de investiții trebuie să furnizeze investitorului informații despre toate costurile și cheltuielile aferente serviciului de investiții și instrumentului financiar în cauză.

Totodată, potențialii investitori trebuie să verifice, înainte de a încheia un contract cu o firmă de investiții, dacă aceasta este înscrisă în registrul ASF.

Facem precizarea că, în ceea ce privește firmele de investiții din alte state membre UE, care prestează servicii de investiții financiare în baza liberei circulații a serviciilor (fără prezență fizică pe teritoriul României), activitatea desfășurată de acestea este supravegheată, în conformitate cu prevederile Directivei UE nr. 65/2014 MiFID II (transpusă în legislația națională prin Legea nr 126/2018), de către autoritatea competentă din statul membru de origine care a acordat autorizația de funcționare și nu de către ASF.

 

Informare referitoare la NORMAN CAPITAL GROUP
Vă informăm că entitatea NORMAN CAPITAL GROUP nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informare referitoare la UNITEEX
Vă informăm că entitatea UNITEEX (https://uniteex.co) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare

 

Informare societatea GET PROMOTIONS LTD, ce operează sub brand-ul ”OceanTrade”

Vă informăm că entitatea GET PROMOTIONS LTD, ce operează sub brand-ul ”OceanTrade” prin intermediul website-urilor https://oceantrade.club și https://www.oceantrade.uk, nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informare societatea Gembell Limited
Vă informăm că societatea Gembell Limited (brand Pocket Option, website: https://pocketoption.com/ro/) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informare UMO World Corporation LTD, brand BInvesting

Vă informăm că societatea UMO World Corporation LTD, brand Binvesting (website: https://binvesting.com/), nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

ASF atrage atenția potențialilor investitori să se informeze temeinic asupra entității pe care o vizează în vederea încheierii unui contract de intermediere, în cazul adoptării deciziei de a efectua operațiuni cu instrumente financiare, respectiv de a verifica dacă societatea în cauză este înregistrată în Registrul ASF.

Totodată, atragem atenția asupra faptului că, furnizarea de servicii de investiţii sau desfăşurarea de activităţi de investiţii fără a deţine autorizaţia sau aprobarea necesară este incriminată de legislația pieței de capital ca infracțiune, cu consecințele aferente în ceea ce privește modalitatea de cercetare și sancționare a acestor fapte.

 

Informare referitoare CRONOS ARES PARTNERS SRL
Vă informăm că societatea CRONOS ARES PARTNERS SRL nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informare referitoare la GREEN SEEDS MARKETING SRL
Vă informăm că societatea GREEN SEEDS MARKETING SRL nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informare COMPETENT SUPPORT SRL (fostă FXR SERVICES FOREX SRL)
Vă informăm că societatea COMPETENT SUPPORT SRL (fostă FXR SERVICES FOREX SRL) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informare MARKETING PARTNER SRL (fostă AVA PARTNER SRL)
Vă informăm că societatea MARKETING PARTNER SRL (fostă AVA PARTNER SRL) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informare HERMES MARKETING SRL
Vă informăm că societatea HERMES MARKETING SRL nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informare SAPINA SERVICES SRL
Vă informăm că societatea SAPINA SERVICES SRL nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

 

Informare CySEC
Autoritatea de Supraveghere Financiară aduce la cunoștință investitorilor faptul că autoritatea competentă din Cipru, CySEC, a publicat un comunicat cu privire la acordul (settlement) încheiat cu firma de investiții Key Way Investments LTD, contra sumei de 120.000 euro. Mai multe detalii referitoare la acest subiect pot fi regăsite AICI

 

INFORMARE privind entitățile Financial Caption International SRL și CFX Point

Aducem în atenția investitorilor faptul că entitățile Financial Caption International SRL şi CFX Point nu sunt autorizate/notificate/înregistrate în Registrul ASF în vederea prestării de servicii și activități de investiții, respectiv oferirea de consultanță de investiții, conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

Pe această cale, ASF atrage atenția potențialilor investitori de a se informa temeinic asupra entității cu care doresc să încheie contract de intermediere, în cazul adoptării deciziei de a efectua operațiuni cu instrumente financiare (în special cu cele complexe), respectiv de a verifica dacă societatea în cauză este înregistrată în Registrul ASF.

De asemenea, reiterăm potențialilor investitori faptul că, anterior deciziei de a efectua operațiuni cu instrumente financiare complexe, trebuie să se asigure că înțeleg mecanismele asociate acestora, nefiind recomandate investițiile în astfel de instrumente dacă nu deţin cunoştinţe solide în domeniu și nu își permit riscul de a pierde banii investiți.

 

Informare cu privire la prestarea neautorizată pe teritoriul României de servicii și activități de investiții de către societatea INVESTMENTS FINANCIARE TRADING SRL (fostă BITCOIN BANII VIITORULUI SRL)
Autoritatea de Supraveghere Financiară avertizează investitorii cu privire la faptul că  societatea INVESTMENTS FINANCIARE TRADING SRL (fostă BITCOIN BANII VIITORULUI SRL) nu este autorizată pentru prestarea pe teritoriul României de servicii și activități de investiții reglementate de Legea nr. 126/2018 privind piețele de instrumente financiare.

 

Informare cu privire la prestarea neautorizată pe teritoriul României de servicii și activități de investiții de către societatea ORO FINTECH LIMITED

Autoritatea de Supraveghere Financiară avertizează investitorii cu privire la faptul că societatea ORO Fintech Limited care, conform informațiilor existente pe adresa web https://global.fxoro.com/ro/  rezultă că este o companie financiară constituită și înregistrată în conformitate cu legile Republicii Seychelles cu număr de înregistrare 8425077-1, nu este autorizață de Autoritatea de Supraveghere Financiară pentru prestarea pe teritoriul României de servicii și activități de investiții reglementate de Legea nr. 126/2018 privind piețele de instrumente financiare.

 

Informare referitoare la societăți neautorizate de Autoritatea de Supraveghere Financiară
Vă informăm că societățile: INVESTMENT CAPITAL ACCOUNT MANAGEMENT SRL, ALGORITHM INVEST SRL și EFFECT SHARING SRL nu sunt autorizate de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții în conformitate cu legislația în vigoare.

 

Informare
Vă informăm că societatea DINAMIC FINANCIAL GROUP SRL nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții în conformitate cu legislația în vigoare.

 

În atenția entităţilor autorizate, reglementate şi supravegheate de ASF ce intră în categoria instituțiilor financiare definite la art.67 din Ordinul MFP nr.1939/2016, care au obligații de raportare FATCA
Începând cu raportarea aferentă anului 2019, entităţile menţionate în prezenta informare au obligaţia respectării normelor de precauție și diligență fiscală în ceea ce privește documentarea conturilor, prin includerea informațiilor cu privire la codul de identificare fiscală (TIN-ul din Statele Unite ale Americii) și data nașterii pentru fiecare persoană specificată în declarația F3000, în conformitate cu prevederile legale în materie.

 

Informare

Entități care nu sunt autorizate de ASF în vederea prestării de servicii și activități de investiții, în conformitate cu legislația în vigoare:

 • SPHERA GLOBAL REVOLUTION SRL
 • WESTLAKE & PARTNERS SRL
 • FAST SUPPORT SRL
 • TORO TELEMARKETING SRL
 • ORION SOLUTIONS SRL
 • ASOCIAȚIA PENTRU CERCETARE ȘI EDUCAȚIE FINANCIARĂ (ACEFIN)
 • SC AVA PARTNERS SRL
 • CRYPTO TRADE INVEST SRL
 • FXR SERVICII FOREX SRL
 • RED MOUNTAIN MANAGEMENT SRL
 • ORION SERVICE EOOD
 • UFX GROUP LTD
 • UFX MARKETS GLOBAL LTD
 • OSIDA SERVICES LTD
 • UBRAS LTD
 • PARAGONEX LTD

 

Atenționare pentru persoanele fizice/juridice care prestează, cu titlu profesional, serviciul de consultanță de investiții* cu privire la instrumente financiare

ASF aduce la cunoștința investitorilor/potențialilor investitori faptul că persoanele fizice/juridice care prestează, cu titlu profesional, serviciul de consultanță de investiții* cu privire la instrumente financiare, fără a fi angajate în cadrul unei firme de investiții/instituții de credit, trebuie să fie autorizate de A.S.F.

Lista privind consultanții de investiții autorizați de A.S.F. poate fi regăsită  la secțiunea Entități care prestează servicii și activități de investiții în România,  AICI .

De asemenea, ASF reamintește persoanelor care intenționează să urmeze cursuri specializate în domeniul pieței de capital, în vederea prestării serviciului de consultanță de investiții (prevăzut la pct. 5 secțiunea A din Anexa 1 a Legii nr. 126/2018), că este necesară absolvirea unor cursuri specifice de pregătire profesională inițială organizate de un organism de formare profesională atestat/recunoscut de A.S.F./B.N.R.

Lista organismelor de formare profesională atestate de ASF poate fi consultată AICI

* Conform art. 3 alin (1) pct. 13 din Legea 126/2018, consultanța de investiții reprezintă furnizarea de recomandări personale unui client, la cererea sa sau la inițiativa firmei de investiții, în ceea ce privește una sau mai multe tranzacții cu instrumente financiare, iar conform pct. 12 al aceluiași articol, consultantul de investiții este persoana fizică sau juridică autorizată de A.S.F. care prestează cu titlu profesional servicii de consultanță de investiții cu privire la instrumente financiare.

 

Înalta Curte de Justiție din Marea Britanie a decis desemnarea unui administrator special pentru firma AFX Markets Limited, care este notificată și în România

Autoritatea de supraveghere financiară din UK, Financial Conduct Authority (FCA), a informat ASF cu privire la faptul că, în data de 27 august 2019, Înalta Curte de Justiție din UK a desemnat un administrator special pentru firma de investiții AFX Markets Limited, ca urmare a unei solicitări făcute de FCA.

Aceasta măsură a avut la baza îngrijorarea autorității cu privire la capacitatea AFX Markets Limited de a plăti datoriile și de a proteja/returna fondurile clienților.  

AFX Markets Limited a acționat ca broker pentru clienții care tranzacționează pe platformele sale de tranzacționare online (ww.afxgroup.com și www.stofs.co.uk), în principal produse pe cursul de schimb și CFD.

Firma de investiții AFX Markets Limited UK (autorizată de FCA) este înscrisă în Registrul ASF, fiind notificată și în Romania, în vederea prestării serviciilor/activităților de investiții, în baza liberei circulații a serviciilor.

Conform prevederilor legale în vigoare, în cazul prestării de servicii în baza liberei circulații a serviciilor, supravegherea modului de respectare a prevederilor legale în vigoare de către o astfel de entitate revine autorității competente din statul membru de origine, în speța Autoritatea competentă din Marea Britanie (FCA).

Având în vedere aceste prevederi, în exercitarea rolului activ al autorității, ASF recomandă ca, în cazul în care sunteți în relații de afaceri cu această firmă de investiții să consultați comunicatul publicat de FCA  AICI  pentru obținerea de informații suplimentare.

Conform comunicatului menționat, AFX Markets acționează ca intermediar, iar tranzacțiile sunt executate de către firma AFX Capital Markets Limited. AFX Capital Markets Limited este autorizată și reglementată de către Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) și a fost suspendată începând cu data de 19 iulie 2019. Detalii cu privire la aceasta pot fi regăsite AICI

Conform informațiilor publicate pe site-ul CySEC, AFX Capital Markets LTD deține următoarele domenii de internet:

Dorim să reiterăm atenționarea potențialilor investitori din România cu privire la faptul că tranzacționarea de tip FOREX, precum și instrumentele de tip CFD prezintă un risc ridicat de a pierde rapid bani și necesită un grad înalt de cunoaștere a mecanismelor de tranzacționare, nefiind recomandat să investiți în astfel de instrumente, dacă nu dețineți cunoștințe solide în domeniu, iar apetitul dvs. la risc este scăzut.

În acest sens, vă recomandăm să consultați Atenţionarea ESMA cu privire la produsele complexe AICI . 

 

Atenționare adresată persoanelor interesate de investiții pe piața de capital
Având în vedere informațiile vehiculate recent în spațiul public referitoare la apariția unor brokeri falși, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) atrage atenția persoanelor interesate de investiții pe piața de capital să deruleze aceste operațiuni doar prin intermediul unor societăți autorizate. Puteți regăsi pe site-ul Autorității - www.asfromania.ro - lista entităților autorizate să efectueze operațiuni pe piața de capital. De asemenea, puteți solicita mai multe informații la adresa oficială de e-mail office@asfromania.ro sau la call-centerul ASF - 0800 825.627.

 

Atenționare cu privire la firma de investiții Reliantco Investments Ltd - Cipru

Având în vedere faptul că firma de investiții Reliantco Investments Ltd - Cipru, autorizată și supravegheată de către Autoritatea de supraveghere din Cipru (CySEC), a fost sancționată, în repetate rânduri, de către această autoritate cu privire la mai multe aspecte ce țin de conduita necorespunzătoare a entității în relația cu clienții, dorim să atenționăm potențialii investitori din România cu privire la acordarea unei atenții sporite, în cazul adoptării deciziei de a efectua tranzacții prin intermediul acestei firme de investiții.

Informații referitoare la sancțiunile aplicate acestei firme de investiții se regăsesc la următoarele link-uri:

https://www.cysec.gov.cy/en-GB/public-info/decisions/46167/;

https://www.cysec.gov.cy/CMSPages/GetFile.aspx?guid=a144fd9f-ed9c-4d41-896f-09fe898941ae;

https://www.cysec.gov.cy/CMSPages/GetFile.aspx?guid=ee2a10d9-7943-4b23-b558-4c411ad99b08.

 Anterior deciziei dumneavoastră de a tranzacționa prin intermediul acestei firme de investiții:

citiți cu atenție orice document pe care îl semnați în raport cu firma de investiții;

interesați-vă cu privire la instrumentele pe care urmează să le tranzacţionaţi prin intermediul acestei firme de investiții şi asiguraţi-vă că înţelegeţi mecanismele asociate acestora.

Instrumentele financiare complexe (produse structurate, CFD-uri etc.) au un risc ridicat de a pierde rapid bani și necesită un grad înalt de cunoaştere a mecanismelor acestora, nefiind recomandat să investiţi în astfel de instrumente dacă nu deţineţi cunoştinţe solide în domeniu și nu vă permiteți riscul de a vă pierde banii.

 În acest sens, vă recomandăm să consultaţi Atenţionarea ESMA cu privire la produsele complexe: https://asfromania.ro/files/capital/alerte/investor_warning_-_complex_products_-_ro.pdf    

 

Atenționare ASF privind platforma www.acatrades.com

Autoritatea de Supraveghere Financiară, în calitatea sa de autoritate competentă de reglementare şi supraveghere a operațiunilor derulate pe piața de capital din România, cu atribuții în domeniul protecției consumatorilor de servicii financiare nebancare, aduce în atenția publicului următoarele:

O companie care operează sub numele Acatis Investment susține în mod fals pe website-ul său că ar fi înregistrată la ASF , printr-un link  către ASF care sugerează că www.acatrades.com este reprezentantul Acatis în Romania.  Precizăm că aceasta companie nu este înregistrată în registrul ASF, iar ASF nu a primit nici o notificare din partea unei alte autorități europene privind furnizarea de servicii pe teritoriul României în baza libertății de a presta servicii.

Mai mult decât atât, autoritatea de supraveghere din Germania (BaFIN) informează că această companie care operează  sub numele Acatis Investment susține în mod fals că a obținut autorizația de la BaFin, utilizând  datele de afaceri ale unei societății de administrare a investițiilor care deține în mod corect o autorizație de la  Bafin (informații privind atenționarea Bafin pot fi accesate aici).

 

Informare privind Brexit

Ca urmare a notificării din data de 29 martie 2017 privind retragerea din Uniunea Europeană, începând cu data de 30 martie 2019, cu excepția cazului în care se va conveni asupra unei date diferite, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (UK) va deveni o țară terță.

Pentru a se asigura că acest proces va avea un caracter ordonat, UK și UE au negociat și agreat în noiembrie 2018 un acord de retragere, ce presupune o perioada de tranziție până la data de 31 decembrie 2020, cu posibilitatea unei eventuale prelungiri cu încă un an sau doi. În aceasta perioadă, UK va avea în continuare acces la piața unică a UE (ca și cum ar fi fost un stat membru al UE), dar nu va mai putea participa la procesul decizional al UE sau la activitățile instituțiilor UE.

Având în vedere că Parlamentul Marii Britanii, în 14 martie 2019, a respins proiectul de Acord și a votat în favoarea unei amânării a datei retragerii, gradul de incertitudine cu privire la posibilele scenarii viitoare este la fel de ridicat ca și pana acum.

În cazul în care UK va părăsi UE fără un acord (hard Brexit), relația comercială dintre UE și UK va fi guvernată doar de prevederile acordurilor comerciale multilaterale și de acordurile încheiate  punctual pe anumite domenii între autoritățile europene, autoritățile naționale și cele din UK. 

Astfel, entitățile din UK care operează pe piețele financiare non-bancare vor avea statutul de entitate dintr-o țară terță și nu vor mai fi autorizate să desfășoare activități în alte state membre ale UE  în baza libertății de a furniza servicii sau dreptul de stabilire (prin intermediul sucursalelor).

Aceste entități ar putea să opereze pe teritoriul României numai în condițiile îndeplinirii procedurilor de autorizare prevăzute de lege pentru entitățile din statele terțe, urmând a fi supravegheate de ASF conform prevederilor legale.

In vederea evitarea unor perturbări în perspectiva unui hard Brexit, toate entitățile ce operează pe piața financiara nebancara care vor fi afectate de noul statut al UK, trebuie să  efectueze demersurile necesare, inclusiv din punct de vedere administrativ pentru a asigura continuitatea serviciilor și protecția drepturilor consumatorilor.

În acest context, ASF recomandă acestor entități să asigure furnizarea la timp de informații clare către clienții ale căror contracte ar putea fi afectate, menționând cel puțin: impactul retragerii din UE asupra respectivului contract, acțiunile pe care le va întreprinde entitatea respectivă pentru a minimiza un eventual impact negativ riscurile, drepturile contractuale ale consumatorului și adrese de contact pentru informații suplimentare.

Aceste recomandări au fost subliniate și în declarațiile publicate de autoritățile de supraveghere europene: Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare și Piețe (ESMA) și Autoritatea Europeană de Asigurări și Pensii Ocupaționale (EIOPA). Declarațiile celor doua autorități pot fi regăsite accesând  următoarele linkuri:

ESMA:

 • Declarația ESMA privind transmiterea in timp util a cererile de autorizare în cazul relocării poate fii citită AICI
 • Declarația ESMA privind obligația firmelor de a informa clienții in mod corect cu privire poate fii citită AICI

 

EIOPA:

 • Recomandări pentru sectorul asigurărilor în perspectiva retragerii UK din UE  poate fii citită AICI

 

ANUNȚ: ESA recomandă creatorilor de PRIIP să includă un avertisment în documentul cu informații esențiale – KID

Autoritățile europene de supraveghere (ESA) au publicat în data de 08.02.2019 recomandările finale în urma consultării publice privind modificările vizate ale Regulamentului Delegat (UE) 2017/653 al Comisiei din 8 martie 2017 de completare a Regulamentului (UE) nr. 1286/2014 al Parlamentului European și al Consiliului privind documentele cu informații esențiale referitoare la produsele de investiții individuale structurate și bazate pe asigurări (PRIIP), prin stabilirea unor standarde tehnice de reglementare privind modul de prezentare, conținutul, revizuirea și modificarea documentelor cu informații esențiale, precum și condițiile de îndeplinire a cerinței de a furniza astfel de documente.

Luând în considerare feedbackul primit pe marginea consultării publice menționate anterior și, în special, implicațiile unei posibile decizii a colegilor legislatori europeni de a amâna aplicarea Regulamentului (UE) nr. 1286/2014 de către O.P.C.V.M.-uri după 2020, ESA a decis următoarele:

 • Ca în această etapă să nu propună modificări vizate; 
 • Să inițieze o revizuire mai cuprinzătoare a Regulamentului Delegat (UE) 2017/653 care urmează să fie întreprinsă în cursul anului 2019 (inclusiv pentru a lansa o consultare publică cu privire la proiectul de standarde tehnice de reglementare menționat anterior).

În acest context, ESA a emis o Declarație de Supraveghere - Supervisory Statement – care adresează răspunsul la îngrijorarea că informațiile din documentul cu informații esențiale (Key information document – KID) pentru PRIIP-uri care descriu ce ar putea obține în schimb investitorul de retail ("scenariile de performanță") pot, în anumite cazuri, să ofere investitorilor de retail așteptări inadecvate cu privire la posibilele randamente pe care aceștia le pot primi. Obiectivul general al declarației este atingerea unui nivel ridicat, eficient și consistent al reglementării și al supravegherii naționale care promovează condiții de concurență echitabilă și o mai bună protecție a investitorilor de retail.

Prin urmare, ESA recomandă creatorilor de PRIIP să includă un avertisment în documentul cu informații esențiale – KID - pentru a se asigura că investitorii de retail sunt pe deplin conștienți de limitele cifrelor furnizate în scenariile de performanță.

Documentele menționate anterior pot fi consultate AICI .

 

Atenționare referitoare la polițele emise de societatea de asigurare Elite Insurance Company Ltd
În măsura în care dețineți polițe de asigurare în vigoare, emise de societatea de asigurare Elite Insurance Company Ltd, vă rugăm să vă adresați direct societății sau A.S.F. pentru confirmarea valabilității acestora, având în vedere faptul că societatea a încetat activitatea de subscriere de polițe noi de asigurare, începând cu data de 05.07.2017.

 

ANUNȚ: CBL Insurance Europe dac
Urmare a cererii Băncii Centrale a Irlandei către Înalta Curte de numire a unui administrator temporar pentru CBL Insurance Europe dac (CBLIE), a fost numit pe această poziție domnul Kieran Wallace (KPMG) la data de 12 martie 2018. Decizia a fost luată în scopul protejării asiguraților.
Citiți mai multe informații pe www.centralbank.ie.

 

ANUNȚ: Aplicarea Regulamentului PRIIP pentru persoanele care comercializează produse de investiții individuale structurate și bazate pe asigurări (PRIIP) sau oferă consultanță cu privire la acestea, emise de entități din U.E , cât și din afara U.E

Atenționare cu privire la aplicarea Regulamentului (UE) nr. 1286/2014 privind documentele cu informații esențiale referitoare la produsele de investiții individuale structurate și bazate pe asigurări (PRIIP) pentru persoanele care comercializează produse de investiții individuale structurate și bazate pe asigurări (PRIIP) sau oferă consultanță cu privire la acestea, emise de entități din U.E , cât și din afara U.E.

Pe această cale, reamintim obligația atât a creatorilor, cât și a persoanelor care comercializează sau care oferă consultanță cu privire la PRIIP, de a pune la dispoziția investitorilor individuali (de retail) de pe teritoriul României, documentul cu informații esențiale (denumit în continuare „KID” – key information document) întocmit cu respectarea prevederilor Regulamentului (UE) nr. 1286/2014, precum și a Regulamentului Delegat (UE) 2017/653. Aceste obligații survin și în cazul PRIIPs emise de entități domiciliate în afara U.E., dacă acestea sunt oferite clienților individuali din U.E. Totodată, potrivit art. 5 alin. (1) din Regulamentul (UE) nr. 1286/2014înainte ca un PRIIP să fie pus la dispoziția investitorilor individuali, creatorul de PRIIP redactează pentru acel produs un document cu informații esențiale în conformitate cu cerințele regulamentului anterior menționat și publică documentul pe site-ul său internet.

De asemenea, potrivit art. 32 alin. (1) din Regulamentul PRIIP fac excepție de la aplicarea prevederilor regulamentului anterior menționat: societățile de administrare, societățile de investiții și persoanele care oferă consultanță în legătură cu unități ale OPCVM-urilor sau care vând astfel de unități până la data de 31.12. 2019.

 

Atenționare adresată consumatorilor referitoare la riscurile asociate cumpărării de monede virtuale
ESMA, EIOPA și EBA au emis o atenționare pan-europeană adresata consumatorilor referitoare la riscurile asociate cumpărării de monede virtuale, unul dintre acestea fiind volatilitatea ridicată a prețurilor acestor active. Monedele virtuale și platformele unde consumatorii tranzacționează nu sunt reglementate conform legilor UE, ceea ce înseamnă că nu vor beneficia de protecția asociată serviciilor financiare reglementate. În plus, anumite platforme de tranzacționare s-au confruntat cu probleme operaționale severe în timpul cărora consumatorii nu au putut cumpăra și vinde monede virtuale, inducând pierderi din cauza fluctuațiilor de preț din intervalul perioadei de întrerupere. Mai multe detalii găsiți AICI .

 

Avertizarea consumatorilor cu privire la riscurile investițiilor în CFD-uri pe criptomonede

Contractele financiare pentru diferențe (CFD), inclusiv pariurile pe diferențe financiare, având ca activ suport criptomonedele, sunt din ce în ce mai oferite consumatorilor. Aceste produse sunt produse extrem de riscante, speculative. Prezenta avertizare are rolul de a informa consumatorii cu privire la riscurile de a cumpăra CFD-uri pe criptomonede.

 

Ce sunt CFD-urile pe criptomonede?

CFD-urile sunt instrumente financiare complexe care vă permit să speculați prețul unui activ. Acestea sunt adesea oferite prin intermediul platformelor online.

CFD-urile sunt în mod obișnuit oferite cu levier, ceea ce înseamnă că trebuie să dispuneți doar de o parte din valoarea totală a investiției. Cu toate acestea, efectul de levier, de asemenea, multiplică impactul modificărilor de preț atât asupra profiturilor, cât și asupra pierderilor. Aceasta înseamnă că puteți pierde bani foarte repede.

CFD-urile pe criptomonede permit investitorilor să speculeze asupra unei modificări a prețului unei criptomonede, cum ar fi Bitcoin sau Ethereum.

O criptomonedă este o monedă virtuală care nu este emisă sau susținută de o bancă centrală sau de un guvern. Criptomonedele au înregistrat o volatilitate semnificativă a prețului în ultimul an care, în combinație cu efectul de levier, conduc la riscul să suferiți pierderi semnificative și să pierdeți mai mult decât ați investit.

CFD-urile pe criptomonede reprezintă o investiție speculativă extrem de riscantă. Ar trebui să fiți conștienți de riscurile implicate și să analizați dacă investiția în CFD-urile pe criptomonede este potrivită pentru dumneavoastră.

Care sunt riscurile?

Preocupările legate de produs (CFD-urile pe criptomonede) includ:

 • Volatilitatea prețurilor: Valoarea criptomonedelor și, prin urmare, valoarea CFD-urilor asociate acestora este extrem de volatilă. Acestea sunt vulnerabile la schimbări puternice ale prețului cauzate de evenimente neașteptate sau modificări ale percepției pieței. Valoarea unor criptomonede a scăzut recent cu mai mult de 30% într-o singură zi.
 • Levier: Unele firme oferă leviere de până la 50:1. Levierul multiplică pierderile și profiturile potențiale și poate avea un impact semnificativ asupra comisioanelor. De asemenea, riscați să pierdeți mai mult decât investiția inițială, ceea ce înseamnă că ați putea să datorați bani firmei.
 • Comisioane și costuri de finanțare: Comisioanele tind să fie semnificativ mai mari decât cele pentru alte CFD-uri. Comisioanele pot include spread-ul (diferența dintre prețurile la care o firmă oferă să cumpere sau să vândă o poziție CFD), costurile de finanțare și onorariile. Ar trebui să luați în considerare impactul acestora, care pot varia semnificativ între firme, cu privire la probabilitatea de a obține un profit.
 • Transparența prețurilor: În comparație cu monedele, pot exista variații mai semnificative în stabilirea prețurilor criptomonedele utilizate pentru a determina valoarea poziției dvs. pe CFD. Există un risc mai mare de a nu primi un preț corect pentru criptomoneda suport atunci când tranzacționați.

Ați putea să investiți numai dacă sunteți un investitor experimentat cu cunoștințe sofisticate ale piețelor financiare și înțelegeți pe deplin riscurile asociate cu CFD-urile pe criptomonede.

 

Protejați-vă de înșelătorii! 

Fiți atenți dacă sunteți contactați pe neașteptate, presați să investiți rapid sau vi se fac promisiuni care sună prea bine pentru a fi adevărate.

Vă recomandăm să vă informați foarte bine și să înțelegeți riscurile asociate înainte de a lua o decizie de investiție.

Asigurați-vă că societățile care vă oferă servicii și activități de investiții sunt autorizate. În acest sens, vă rugăm să verificați Registrul ASF, Secțiunea Intermediari - INTM - Intermediari care presteaza servicii de investitii financiare in Romania

 

ANUNȚ: Aplicarea Regulamentului U.E. nr. 1286/2014 privind documentele cu informații esențiale referitoare la produsele de investiții individuale structurate și bazate pe asigurări (PRIIP) pentru AOPC autoadministrate sau AFIA/SAI care administrează AOPC

În conformitate cu prevederile Regulamentului (U.E.) nr. 1286/2014, A.F.I.A. care distribuie titluri de participare (acțiuni sau unități de fond) ale AOPC către investitori de retail din Spațiul Economic European (U.E. și Norvegia, Liechtenstein, Islanda) au obligația, în calitate de creatori de PRIIP, de a întocmi de la 01 ianuarie 2018 un document cu informații esențiale adresat investitorilor având conținutul și formatul de prezentare stipulate în acest regulament.

În încheiere, cu titlu informativ, menționăm că EFAMA a elaborat voluntar un format standardizat de PRIIP KID destinat sprijinirii creatorilor și distribuitorilor de PRIIP (European PRIIPs Template - EPT) disponibil AICI

 

ESMA subliniază riscurile aferente ofertelor inițiale de monede (ICO), pentru investitori și firme

ESMA a observat o creștere rapidă a ICO la nivel global și în Europa și este preocupată de faptul că investitorii nu cunosc riscurile ridicate pe care și le asumă atunci când investesc în ICO. În plus, ESMA este preocupată de faptul că firmele implicate ICO își pot desfășura activitățile fără a se conforma legislației UE.

În acest scop, ESMA a emis două declarații privind Ofertele inițiale de monede (ICO), respectiv Declarația privind riscul aferent ICO pentru investitori  și Declarația privind normele aplicabile firmele implicate în ICO .


Investitorii

ESMA avertizează investitorii cu privire la riscul ridicat de a-și pierde întregul capital investit, deoarece ICO sunt foarte riscante și extrem de speculative. Prețul monedei este de obicei extrem de volatil și investitorii ar putea să nu le poată răscumpăra pentru  o perioadă îndelungată. Un alt risc important rezultă din faptul că, în funcție de modul în care acestea sunt structurate, ICO se pot situa în afara domeniului de aplicare a reglementărilor UE, caz în care investitorii nu pot beneficia de protecția oferită de legislație. ICO sunt, de asemenea, vulnerabile la riscul de fraudă sau spălare de bani.Firmele

În cazul în care ICO se califică drept instrumente financiare, este probabil ca firmele implicate în ICO să desfășoare activități de investiții reglementate, caz în care trebuie să respecte legislația relevantă:

 • Directiva privind prospectul,
 • Directiva privind piețele instrumentelor financiare (MiFID)
 • Directiva privind administratorii fondurilor de investiții alternative (AIFMD)
 • A patra directivă privind combaterea spălării banilor

ICO este o modalitate inovatoare de a atrage bani de la public, folosind așa-numitele monede sau token-uri și poate fi numită de asemenea o ofertă inițială token. În cazul unei ICO, o firmă sau un individ emite monede sau token-uri și le pune în vânzare în schimbul unor monede cum ar fi euro sau alte valute virtuale, de ex. Bitcoin sau Ether.

Caracteristicile și scopul monedelor sau token-urilor variază în funcție de ICO:

 • Unele monede servesc la accesarea sau achiziționarea unui serviciu sau a unui produs pe care emitentul îl emite utilizând veniturile ICO;
 • Altele oferă drepturi de vot sau o parte din veniturile viitoare ale societății emitente;
 • Unele nu au valoare tangibilă
 • Unele monede sunt tranzacționate și / sau pot fi schimbate în monede fiat sau virtuale la diferite cursuri de schimb după emitere.

Declarațiile ESMA au fost publicate pe website-ul ESMA şi pot fi accesate la următoarele linkuri:

https://www.esma.europa.eu/sites/default/files/library/esma71-99-649_press_release_ico_statements.pdf

https://www.esma.europa.eu/sites/default/files/library/esma50-157-829_ico_statement_investors.pdf

https://www.esma.europa.eu/sites/default/files/library/esma50-157-828_ico_statement_firms.pdf

 

UPDATE (31.10.2017): ATENȚIONARE ASF privind transferul clasei de bonus-malus în cazul asigurărilor de Răspundere Civilă Auto (RCA)

Autoritatea de Supraveghere Financiară, în calitatea sa de autoritate competentă, ADUCE ÎN ATENȚIA CONSUMATORILOR:

În cazul în care vindeţi/radiați un vehicul și aveți un contract RCA în vigoare, aveți următoarele drepturi:

Dacă ați vândut/radiat vehiculul și nu ați produs accidente în perioada în care RCA prezent este în vigoare, vă puteți recupera suma aferentă perioadei rămase până la expirarea asigurării respective. Pentru recuperarea acestei sume este necesar să vă adresați cu o cerere intermediarului sau asigurătorului dumneavoastră însoțită de documente justificative (contract de asigurare, certificat de radiere sau act care dovedește vânzarea vehiculului sau orice alt document doveditor).

Dacă ați vândut/radiat vehiculul şi cumpăraţi altul nou, puteţi solicita asigurătorului dumneavoastră RCA trecerea bonusului de pe vechiul vehicul pe cel nou. Acest lucru îl puteţi realiza în baza unei solicitări scrise la care să atașați documente justificative privind înstrăinarea sau radierea vehiculului şi achiziţia vehiculului nou-dobândit.

În situaţia în care sunteți asigurat persoană juridică și deţineți mai multe vehicule, sistemul bonus-malus se aplică distinct pentru fiecare vehicul în parte.

În situaţia în care sunteți asigurat persoană  fizică și deţineți în proprietate mai multe vehicule, beneficiați de aceeaşi clasă a sistemului bonus-malus pentru toate vehiculele. Astfel, la prima reînnoire a contractului de asigurare, efectuată după data de 01 august 2017, se va avea în vedere cea mai favorabilă clasă de bonus-malus corespunzătoare istoricului dumneavoastră de daunalitate.

Este important să acordați atenție clasei bonus-malus (B/M) înscrisă pe polița dumneavoastră de asigurare și regulilor stabilite pentru acest sistem. În cazul în care consideraţi că încadrarea dumneavoastră în clasa de bonus-malus este incorectă, vă recomandăm să vă adresaţi intermediarului sau asigurătorului dumneavoastră pentru clarificarea/remedierea situației. Dacă în urma acestui demers problema dumneavoastră nu a fost rezolvată, vă puteți adresa ASF, prin depunerea unei petiţii utilizând portalul electronic pus la dispoziție de către ASF. Pentru mai multe detalii accesați secțiunea Petiții din pagina web a ASF.

Detalii suplimentare găsiți pe pagina www.asfromania.ro, secțiunea Consumatori/Asigurări/Ghidul RCA (Norma ASF 20/2017). Sistemul bonus-malus este reglementat prin normele emise de către A.S.F. și a fost introdus ca o măsura de responsabilizare a posesorilor de vehicule. Acest sistem urmărește ca posesorii de vehicule prudenți să nu plătească o primă de asigurare identică cu a celor care produc accidente.

ASF vă stă la dispoziție pentru informații și clarificări la numărul gratuit de telefon TELVERDE 0800 825 627.

 

CUI NE ADRESĂM DACĂ SUNTEM ACCIDENTAȚI DIN VINA UNUI ȘOFER CARE ARE AUTOVEHICULUL ÎNMATRICULAT ÎN ALTĂ ȚARĂ

Accidentele rutiere sunt evenimente neplăcute care nu sunt dorite de nimeni. Însă riscul producerii unui astfel de eveniment există. Ce facem în situația în care, pe teritoriul României, suntem accidentați din vina unui șofer având autovehiculul înmatriculat în altă țară, de exemplu în Bulgaria?

În această situație, trebuie să vă adresați BAAR  (Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România - Biroul Carte Verde din România). BAAR va identifica pentru dumneavoastră corespondentul de pe teritoriul României al societății de asigurare străine unde vinovatul de accident (cel cu mașina înmatriculată în altă țară) are asigurare. Și pe pagina de internet a BAAR se regăsește lista acestor corespondenți. În cazul în care nu găsiți corespondentul sau în cazul în care societatea de asigurare a vinovatului nu are corespondent numit pe teritoriul României, adresați-vă BAAR.

Cazul unei daune provocate de un autoturism înmatriculat în altă țară este gestionat fie prin intermediul corespondentului, dacă există (și atunci va trebui să vă adresați direct acestuia), fie prin intermediul BAAR (dacă nu există corespondent).

În cazul unui accident provocat de un autovehicul înmatriculat în altă țară este recomandabil să vă adresați unității de poliție pe raza căreia s-a produs accidentul, în vederea obținerii unui proces-verbal, în care să se consemneze circumstanţele producerii accidentului, date despre autovehiculele implicate, date despre asigurări şi despre şoferi. Trebuie să știți totodată că trebuie să obțineți de la șoferul vinovat o copie după documentul de asigurare Carte Verde al autovehiculului din străinătate. Dacă copia respectivă este certificată pentru conformitate cu originalul de către organul competent, este cu atât mai bine. Este posibil ca pentru autovehiculele înmatriculate în unul din statele Spaţiului Economic European, şoferul acestora să nu poată prezenta un document de asigurare Carte Verde. Într-o astfel de situaţie, trebuie avut grijă ca numărul de înmatriculare, precum şi marca şi tipul autovehiculului să fie indicate corect în procesul-verbal încheiat de autoritățile competente.

ASF vă stă la dispoziție pentru informații și clarificări la numărul gratuit de telefon TELVERDE 0800 825 627.

 

Atenționare ASF referitoare la Societatea CENTRAL FINANCIAL FORECAST DATA

Autoritatea de Supraveghere Financiară, în calitatea sa de autoritate competentă de reglementare şi supraveghere a operaţiunilor derulate pe piaţa de capital din România, cu atribuţii în domeniul protecţiei consumatorilor de servicii financiare nebancare, aduce în atenția publicului următoarele:

Societatea CENTRAL FINANCIAL FORECAST DATA, nu este autorizată de ASF să desfăşoare servicii şi activităţi de investiţii financiare prevăzute de Legea nr. 297/2004, cu modificările şi completările ulterioare. ASF nu a emis nicio autorizare şi niciun aviz de funcţionare pentru ca societatea CENTRAL FINANCIAL FORECAST DATA să ofere investitorilor servicii de investiții financiare.

Avertizăm investitorii cu privire la aceste aspecte şi le aducem în atenţie că în raport cu această firmă nu beneficiază de nicio măsură de protecţie. Nefiind autorizată să funcţioneze, societatea CENTRAL FINANCIAL FORECAST DATA nu este participant la nicio schemă de compensare a investitorilor din Uniunea Europeană.

ASF nu a fost notificată cu privire la existenţa unei asocieri între societatea CENTRAL FINANCIAL FORECAST DATA și societatea cipriotă FxNet Ltd. 

Pentru a evita situaţiile neplăcute, vă recomandăm ca înaintea efectuării de investiţii financiare pe piaţa de capital, să verificaţi legitimitatea intermediarului consultând Registrul ASF pus la dispoziţie pe pagina de internet a autorității – www.asfromania.roVă sfătuim să acordaţi atenţie sporită în momentul verificării ca înregistrarea din Registru să poarte acelaşi nume ca firma pe care o căutaţi. De asemenea, vă recomandăm să verificaţi dacă agenţii care vă contactează sunt autorizaţi de ASF în această calitate şi/sau sunt înscrişi în Registrul ASF, secţiunea Agenţi.

Vă recomandăm, totodată, să consultaţi alertele și ghidurile emise de ASF!

 

Avertisment ESMA privind produsele CFD (contracte pentru diferență), opțiunile binare și alte produse de tip speculativ

ESMA și un număr de autorități naționale de supraveghere au observat o creștere a ofertei de produse speculative, inclusiv contracte financiare pentru diferență (CFD-uri), opțiuni binare și alte produse speculative (ex. spot forex) adresate clienților de retail, și în același timp, o creștere bruscă a numărului de plângeri primite din partea investitorilor care au suferit pierderi semnificative la momentul tranzacționării acestor produse.

Proliferarea acestor tipuri de produse dă naștere unor probleme de protecție a investitorilor. Aceste produse sunt în mod inerent riscante, complexe și speculative. Autoritățile de supraveghere au observat, de asemenea, că acestea sunt adesea distribuite și vândute într-un mod agresiv și că unele firme nu își respectă obligațiile de reglementare stabilite în conformitate cu MiFID, creând condițiile ca investitorii de retail să sufere prejudicii semnificative, de exemplu sub forma unor pierderi neașteptate.

Aceste produse au un nivel foarte ridicat de risc. Ele nu sunt standardizate și caracteristicile specifice ale produselor pot fi diferite de la un furnizor la altul, inclusiv, de exemplu, în ceea ce privește termenii, condițiile și costurile implicate. Studiile efectuate de către unele autorități naționale de supraveghere arată că, în majoritatea cazurilor, clienții de retail care tranzacționează CFD-uri, opțiuni binare sau alte produse speculative își pierd banii pe care i-au investit. Cu toate acestea, în pofida acestor caracteristici, în multe cazuri, aceste produse sunt oferite pe scară largă pieței de retail pe teritoriul Uniunii Europene, de cele multe ori prin intermediul platformelor online.

În plus, au fost observate cazuri în care aceste produse sunt oferite, de asemenea, și  de către entități neautorizate și nereglementate, fapt care duce la creșterea riscului de pierdere al investitorilor.

Vânzarea acestor tipuri de produse speculative către clienții de retail este un subiect pe care ESMA l-a monitorizat în ultimul timp. Avertismentul publicat de ESMA în luna februarie 2013, în legătură cu CFD-urile, evidențiază unele dintre principalele riscuri de a investi în CFD-uri și îndeamnă investitorii să verifice dacă furnizorul lor este autorizat să tranzacționeze astfel de produse în țara lor. De asemenea, descrie, unele practici care au fost observate în acest sector al pieței. ESMA a observat că potențialele câștiguri pot fi promovate într-un mod care este proiectat astfel încât să încurajeze investitorii de retail să tranzacționeze și subliniază câștigurile posibile, fără a explica pe deplin sau de a acorda suficientă importanță riscurilor implicate și potențialelor pierderi. Investitorul de retail ar putea trage concluzia că riscurile implicate sunt foarte mici sau nu există atunci când investesc în produse speculative. Această înțelegere este greșită. Furnizorii de CFD-uri, opțiuni binare și alte produse speculative pot oferi, de asemenea "free start-up money", cadouri, taxe reduse, sau tutoriale de tranzacționare, în scopul de a atrage investitorii de retail ca și clienți noi.

În general, în cazul cumpărării și vânzării acestor produse speculative, mai ales on-line, nu sunt este oferită consultanță de investiții. Acest lucru înseamnă că o evaluare a caracterului adecvat al produsului pentru clienți nu are loc. Cu toate acestea, o firmă autorizată și reglementată trebuie să verifice în primul rând, că tranzacțiile cu produse speculative sunt adecvate pentru investitorii de retail și că aceștia sunt conștienți de riscurile implicate.

În cazurile menționate aici, multe dintre riscurile pentru clienții de retail sunt cauzate de modelele de business adoptate de firmele din acest sector, care ar putea genera conflicte între interesele comerciale ale firmei și interesele clientului de retail. De exemplu, în cazul în care remunerația personalului sau a afiliaților este legată în mod exclusiv  de numărul de clienți noi sau în cazul în care profitul firmei este direct legat de pierderea clientului de retail, există în mod clar un conflict de interese, care ar trebui evitat .

În februarie 2014, ESMA a emis o Opinie cu privire la practicile MiFID, adresată firmelor care vând produse complexe, însoțită și de un Avertisment adresat investitorilor în ceea ce privește riscul investițiilor în produse complexe.

ESMA s-a concentrat asupra promovării unor abordări și practici comune de supraveghere în Europa în ceea ce privește furnizarea de CFD-uri, opțiuni binare și alte produse speculative către clienții de retail, deoarece aceasta este o zonă în care mai multe autorități competente au îngrijorări serioase cu privire la protecția investitorilor și în care există un grad considerabil de activitate transfrontalieră.

În aprilie, iunie și iulie 2016, ESMA a publicat documentul întrebări și răspunsuri (Q&A) privind furnizarea CFD-urilor și a altor produse speculative către clienții de retail. Scopul acestor Q&Auri este acela de a consolida convergența în supraveghere în aplicarea MiFID I și măsurile de punere în aplicare cu privire la subiecte-cheie care sunt relevante, atunci când astfel de produse speculative sunt vândute investitorilor de retail.

Începând cu mijlocul anului 2015, ESMA a fost coordonatoarea activităților unui grup compus din mai multe autorități naționale competente (ANC) gazdă și Securities and Exchange Commission din Cipru (CySEC), în calitate de autoritate națională competentă de origine. Activitatea acestui grup s-a concentrat asupra unor probleme care apar în legătură cu o serie de firme de investiții cu sediul în Cipru care oferă CFD-uri, opțiuni binare și alte produse speculative și care operează în transfrontalier în întreaga Europă. Grupul a funcționat ca un forum de cooperare reciprocă între membri. În cadrul planului său de acțiune de supraveghere, CySEC a impus până în prezent amenzi administrative sau a ajuns la acorduri de decontare în valoare totală de 2,072,000 € cu un număr de firme de investiții care sunt active în acest sector al pieței. În plus, ca urmare a amenzilor administrative impuse de CySEC și a suspendării licenței unei firme, aceasta a solicitat retragerea autorizației și a intrat într-o perioadă de trei luni în care să închidă activitatea. CySEC a emis, de asemenea, o serie de circulare de reglementare pentru toate firmele de investiții din Cipru, circulare care abordează unele dintre problemele identificate. Activitatea de reglementare și supraveghere a CySEC este în curs de desfășurare.

ESMA va continua activitatea de monitorizare și supraveghere în acest domeniu prin promovarea creșterii cooperării între Autoritățile Naționale Competente din statele membre de origine, respectiv gazdă, în legătură cu operațiunile transfrontaliere desfășurate de firme, inclusiv coordonarea cooperării continue a grupului de ANC, precum și prin continuarea activității sale de reglementare. De asemenea, ESMA va lua în considerare, necesitatea oricărei activități suplimentare cu privire la acest subiect, pe termen mediu, în lumina noilor cerințe și competențe în conformitate cu cadrul MiFID II/MiFIR, care va intra în vigoare în ianuarie 2018.

 

 

 


03/02/2021
GDPR

www.asfromania.ro utilizează fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Inainte de a continua navigarea pe www.asfromania.ro, te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. In orice moment poti modifica setarile acestor fisiere cookie urmand instructiunile din Politica de Cookie.