Informare de presă: A.S.F. intensifică colaborarea cu Comisia Națională a Pieței Financiare din Republica Moldova

 

București, 13 septembrie 2022 – Președintele Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.), domnul Nicu Marcu, s-a întâlnit, pe data de 12 septembrie 2022, la sediul Autorității, cu o delegație a Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) din Republica Moldova, condusă de Președintele instituției, doamna Cornelia Cozlovschi.

Întâlnirea a avut loc în cadrul unei vizite de lucru extinse la care au participat Vicepreședintele A.S.F., domnul Gabriel Grădinescu, respectiv Vicepreședintele CNPF, domnul Vitalie Lemne, precum și experți din cadrul celor două instituții.

Discuțiile au vizat o gamă largă de subiecte, precum: impactul crizei din Ucraina asupra fondurilor de investiții, evoluția listărilor din ultimii ani, armonizarea legislației în vederea aderării la UE, listarea unei companii dintr-un stat terț pe o piață reglementată din România și trecerea de la supravegherea bazată pe conformitate la supravegherea bazată pe risc.

Întâlnirea face parte din strategia Autorității de Supraveghere Financiară care privește creșterea transparenței și dezvoltarea relațiilor bilaterale cu instituții europene și internaționale similare.

 

 

 

*********

Despre Autoritatea de Supraveghere Financiară

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.