Informare de presă: A.S.F. și ISF, parteneri cu UBB într-o conferință despre piețele financiare și noile tehnologii

București, 1 februarie 2023 - Autoritatea de Supraveghere Financiară și Institutul de Studii Financiare organizează, în intervalul 1 - 2 februarie 2023, la Cluj-Napoca, Laboratorul Academic & SmartFIN și IMM Hub, două programe de educație financiară destinate studenților, respectiv antreprenorilor.

Cele două seminare vor avea loc în cadrul conferinței Diversity challenges and stakeholders' engagement in Finance and FinAI, dezvoltată în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca.

Studenții, care vor participa la Laboratorul Academic, vor asista la un curs despre tehnicile de vânzare în asigurări. În același timp, în cadrul IMM Hub va avea loc o întâlnire între reprezentanții Autorității și antreprenorii din Cluj, unde vor fi prezentate posibile abordări pe care le oferă piețele financiare non-bancare în sprijinul nevoilor concrete ale mediului antreprenorial, dezvoltând și consolidând astfel demersul de educație financiară pe care îl realizează în comun ISF și A.S.F.

Conferința va trata și teme de actualitate privind Finanțele Digitale, FinTech, Inteligența Artificială, Machine Learning aplicate în domeniul piețelor financiare.

Educația financiară reprezintă pentru Autoritatea de Supraveghere Financiară un obiectiv strategic și, în același timp, un proiect fundamental, pe termen lung, adresat elevilor, studenților, profesorilor, dar și publicului larg, care are drept scop dezvoltarea piețelor financiare.

 

*********

Despre Autoritatea de Supraveghere Financiară

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro .