• Acasa Comunicate și informări de presă
    Informare de presă: EIOPA a făcut publice rezultatele testului de stres cu privire la riscurile de mediu la care sunt supuse fondurile de pensii ocupaționale

Informare de presă: EIOPA a făcut publice rezultatele testului de stres cu privire la riscurile de mediu la care sunt supuse fondurile de pensii ocupaționale

Bucureşti, 21 decembrie 2022 – Autoritatea Europeană pentru Asigurări și Pensii Ocupaționale (EIOPA) a făcut publice rezultatele testului de stres cu privire la riscurile de mediu la care sunt supuse fondurile de pensii ocupaționale (IORP - Institution for Occupational Retirement Provision).

În primul test de stres climatic al sectorului european de pensii ocupaționale, EIOPA și-a propus să evalueze rezistența IORP față de un scenariu de schimbări climatice care simulează o tranziție bruscă la o economie verde, ca urmare a implementării întârziate a politicilor de mediu.

Cu un eșantion de 187 de IORP din 18 țări, testul de stres a acoperit toate țările din Spațiul Economic European (SEE) cu sectoare IORP semnificative. România nu a fost inclusă în acest exercițiu, având în vedere că, deși există cadrul legal ce reglementează funcționarea fondurilor de pensii ocupaționale, încă nu a fost autorizat niciun astfel de fond.

Mai multe detalii despre testul de stres - AICI.

 

 

*********

Despre Autoritatea de Supraveghere Financiară

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro .